keskiviikko 14. tammikuuta 2015

READING THE RAINBOW

Omppu/Reader, why did I marry him?-blogista on kehitellyt oivan lukuhaasteen tälle vuodelle. Reading the Rainbow-haasteessa sananmukaisesti luetaan sateenkaaren värit. Valitaan seitsemän kirjaa, joiden väritys mukailee sateenkaaren sävyjä ja luetaan haastekirjat myös siinä järjestyksessä eli punainen-oranssi-keltainen-vihreä-vaalean sininen-tummemman sininen-violetti. Haasteeseen on aikaa koko vuosi 2015.

Minulle tämä haaste passaa mukavasti, sillä tämän avulla yritän myös madaltaa oman kirjahyllyni lukemattomien kirjojen pinoa. Ja koska aikaa on ruhtinaalliset 12 kuukautta, niin uskonpa, että tästä seitsikosta selviän jouluun mennessä.


Minä valitsin jo oman sateenkaareni, osaksi muistutukseksi itselleni tästä haasteesta ja osaksi siksi, että oli ihan vaan kivaa tutkia omaa hyllyä välillä tästä värillisestä näkökulmasta. Punaisia, keltaisia ja tummemman sinisiä kirjoja oli ihan valittavaksi asti, mutta oranssia ja vihreää löysin vaan nämä haasteessa mukana olevat teokset. 

Haasteessa mukana olevat kirjat ovat:

PUNAINEN 
Riina Katajavuoren paljon kehuttu Wenla Männistö - ostin kirjan joulun alla kirjadivarista ja tuskin maltan odottaa tämän kirjan lukemista; hieman tässä hämää se, että kuinka paljon pitäisi olla selvillä A. Kiven Seitsemästä Veljeksestä? Tuo klassikko on nimittäin vielä lukematta :(          

ORANSSI  
Joel Haahtelan Naiset Katsovat Vastavaloon - kirja on löytö Kierrätyskeskuksesta ja olen pitänyt Haahtelan Katoamispisteestä ja Lumipäiväkirjasta (ne kyllä vaativat ihan tietynlaista mielentilaa), joten eiköhän tämäkin tule luetuksi             

KELTAINEN            
Härkösen kolumnikokoelma Kauhun Tasapaino ja Muita Kirjoituksia on niin ikään hamstrattu Kierrätyskeskuksesta. Tykkään hänen sujuvasta kynästään ja hieman nyrjähtäneestä tavastaan katsella tätä ihmiseloa
                             
VIHREÄ  
Maria Peuran Vedenaliset jännittää mua kaikkein eniten; pelkään kirjailijan olevan itselleni liian fiksu ja ymmärrykseni ei ehkä riitä tästä teoksesta nauttimiseen. Kirja lähti matkaani Helsingin Kirjamessuilta, kun halvalla sain!            

VAALEAN SININEN 
Anna-Kaari Hakkaraisen kirjaa Purkaus kehuttiin jossakin blogissa (ehkä useammassakin) ja hankin sen ihan uteliaisuudestani. Takakansi lupaa "kuulasta balladia jäätiköltä" ja Islantiin olisi mukava matkustaa - jospa nyt ensin nojatuolilla.  

TUMMAN SININEN 
Jo tovin on hyllyssäni lukemistaan odottanut Mikael Niemen Veden Viemää -  en ole aikaisemmin lukenut häneltä mitään, mutta Niemi on kiinnostanut jo Vittulanjänkältä asti.
                             
VIOLETTI               
Haaste on hyvä päättää Antti Heikkisen "bestselleriin" Risainen Elämä. Voin rehellisesti myöntää, että olen mainonnan uhri. Kirjamessuilla Siltala-kustantamon osasto oli niin houkutteleva, että sieltä oli ihan pakko ostaa jotakin. Ja kyllähän Juice kuuluu ellei ihan yleissivistykseen, niin suomalaisen populaarikulttuurin vankkaan kärkikastiin kuitenkin, että olisihan sieltä osastolta voinut huonomminkin valita.
                             

Saapa nähdä, millaiseen kulta-aarteeseen tämä haaste päättyy. 

Kukkahattusetä kiittää ja ryhtyy tuumasta toimeen.

                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti